Antidepresiva a alkohol

Dobrý den, léčím se s panickou poruchou, užívám v nouzi atarax a každý den půlku Zyloramu 20 (měla bych mít desítku, ale ta prý není v distribuci, tak půlím dvacítku). V současné době jsem stabilní, tj. atarax takřka nepotřebuji a když, tak mi stačí i půlka. Snáším vše dobře. Navíc užívám ještě Xyzal na pylovou alergii. Nyní se chystám na dovolenou a pak mě čeká několik rodinných oslav. V souvislosti s tím mě napadá- vím, že se k těmto lékům alkohol moc nedoporučuje - u Xyzalu je to kvůli možnému zvyšování jeho účinků, takže velmi umírněná konzumace je povolena (přípitek na oslavě, jednou týdně dvě deci vína či malé pivo k obědu...). Mohu si s touto medikací občas trošku dát? Připadám si takhle hrozně vyčleněná, když si nemůžu dát ani přípitek a moje doktorka je nyní na dovolené. Proč se k těmto lékům alkohol nedoporučuje, co se může stát? Mohu začít užívat Detralex proti křečovým žilám? Na cévním mi ho napsali, ale tam jsem se zapomněla zmínit o ostatní medikaci.Děkuji.Š.

Odpověď odborníka:

Detralex bez obav užívat můžete. Alkohol u Xyzalu se dá tolerovat ve velmi malém množství. Ale u těch psychofarmak bych se docela bála, i malé množství může výrazně zesilovat tlumivé účinky těchto léků, takže se např. svému okolí můžete jevit jako velmi opilá.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: