Antidepresiva a případné těhotenství

Dobrý den,ráda bych se zeptala ,jaké hrozí potíže či následky dítěti,pokud dlouhodobě užívám antidepresiva.Jsou to momentálně Velaxin 75 mg,Epimil 100mg,Prothiaden 75 mg.Rozhodně je nemožné je vysadit.A pokud je vůbec rozumné otěhotnět? Jedno dítě již mám - dceru 9 let. Mé výrazné psychické problémy začaly až po porodu - cca 5 let.Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Vzhledem k preskripčním omezením týkajících se Vámi uváděných léků odahaduji,že docházíte do psychiatrické ambulance.Myslím,že tam by měl být směrován Váš dotaz,také v dialogu s Vaším ošetřujícím psychiatrem by bylo dobré uvážit,co pro Vás další těhotenství a okolnosti s ním spojené může přinést.Samozřejmě je nezbytné počítat s tím,že zcela černé nebo zcela bílé odpovědi již v medicině neexistují..tedy,dostane se Vám nabídky různých možností,které není možné přijímat jako nějaké absolutní pravdy..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: