Antidepresíva a sex

Ctěl bych se ujistit o své orientaci, před 2 měsíci jsem řešil jestli sem gay nebo ne nakonec vím že nejsem vyhledávám sex se ženou a zamilovávám se do nich a vzrušují mě ale mám takový problém že už 4 měíce beru antidepresiva a často jsem je vysazoval protože sem měl sexuální dysfunkci ale fakt velkou tak jsem je vysazoval a zase bral za podlení měsíc jsem měl sex s ženou a ujistil jsem se že nejsem gay včera jsem si vzal po týdnu antidepresiva a měl jsem dnes sex se ženou poprvé to bylo parádní ale když sem chtěl po 30 minutach znova tak to chvíli šlo ale pak sem měl problém s erekcí a trvalo to dlouho je tohle normální .

Odpověď odborníka:

Neuvádíte jaký antidepresíva berete, nemůžu se vyjádřit konkrétně k určitému léku, ale zcela obecně za prvé je důležité, že antidepresíva jsou léky, u kterých efekt nastupuje až s odstupem několika dní a je vždy potřeba jich vysazovat postupně snižováním dávky v průběhu několika týdnů, aby jste se vyvaroval nežádoucím účinkům léčby. Další věc je, že některé typy AD mají jako častý NÚ uvedený poruchy erekce. Ve Vašem případě, kdy první styk proběhl zcela normálně, následně za krátku dobu jste nebyl schopen dalšího styku, by jsem viděla jako kombinaci nevhodně vedené antidepresivní léčby a vyčerpání po předchozí souloži. Je nutné, aby jste byl precizní v užívání medikace, pokud Vám nevyhovuje nutné je vyhledat Vašeho psychiatra a zvážit změnu medikace. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Články: Záněty močových cest: zadáno pro ženy
Zánět močových cest je...
Otestujte své sexuální zdraví
Články: Otestujte své sexuální zdraví
Poruchy erekce nejsou nijak...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Šanci na vyléčení karcinomu plic zvyšují biologické léky
Články: Šanci na vyléčení karcinomu plic zvyšují biologické léky
Plicní nádory patří v naší...
STOP svědění kůže!
Články: STOP svědění kůže!
Trápí vás kopřivka či...
Akutní zánět nehtového lůžka. Jak ho rozeznat a léčit?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: