Antidepresiva a těhotenství

Dobrý den, nějakou dobu již beru Argofan 150. Chtěla bych se zeptat, zda se při těhotenství může užívat a zda to nějak neohrozí plod. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, dle dostupných údajů se přípravek v těhotenství může užívat, pokud má jednoznačný přínos pro matku, který převažuje nad riziky pro dítě. Nebylo pozorováno, že by došlo vlivem užívání přípravku k poškození plodu. U novorozence může dojít ke vzniku příznaků z vysazení (pokud se přípravek podával až do porodu nebo byl vysazen až těsně před porodem), které mohou v některých případech vyžadovat intenzivní péči. Váš lékař Vám v případě těhotenství upraví léčbu tak, aby byla co nejlepší pro Vás i pro dítě. Kdybyste během užívání přípravku otěhotněla, neděste se, přípravek nevysazujte a co nejdříve o těhotenství informujte svého ošetřujícího lékaře, který Vám podle potřeby upraví léčbu. Pokud těhotenství plánujete, informujte o tom svého lékaře v předstihu, aby Vám případně upravil léčbu již před otěhotněním.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nemocné srdce dokáže zachránit katetrizační zákrok i klasická operace
Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Články: Jak probíhá umělé oplodnění: IVF krok za krokem
Neúspěšné snahy o přirozené...
Zánět žil
Články: Zánět žil
Co bychom měli vědět o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: