Antidepresiva a třezalka

Užívám antidepresiva na úzkostnou poruchu. Dočetla jsem se, že kombinace AD s třezalkou je nebezpečná, protože může způsobit serotoninový syndrom. Chci se Vas tedy zeptat, jestli existuje ještě nějaká bylinka, kterou není vhodně kombinovat s antidepresivy. Mám doma čaj, který potřebuji užívat kvůli nízkému tlaku, jenže obsahuje Bazalku svatou a Withaniu somniferu. Neuškodí mi kombinace těchto bylinek s antidepresivy? Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Třezalku byste opravdu neměla nyní užívat, ostatní bylinky by neměly být problém. S pozdravem Jana Harnová

MUDr. Jana Harnová
MUDr. Jana Harnová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: