Antidepresiva + alkohol?

Dobry den, mam dotaz. Od psychiatra mam predepsany Fluzak, beru ho jednou denne, rano. Minule utery, stredu a ctvrtek jsem vyjimecne v ramci oslav vypil nejake vino (resp. cider) a pivo, vykouril nekolik cigaret (ac jsem jinak nekurak) a ponocoval jsem. (V patek a v sobotu jsem si Fluzak mimochodem nevzal, protoze mi dosel.) V patek jsem mel klasickou kocovinu, ale od soboty trpim obrovskou ospalosti, svalovym napetim, lehkou zavrati, nesoustredenosti, bolesti hlavy a nauseou. Tyto priznaky nejsou konstantní a nedostavuji se vzdy vsechny najednou. Take se mi zda, ze se muj stav postupne zlepsuje, byt dosti pomalu. Co mi muzete krome diety aktualne doporucit? Psychicky se citim normalne. Dekuji. (Pro dokresleni pripominam, ze v soucasne dobe panuji velka vedra a ze jsem v sobotu k ranu - to uz jsem asi 24 zadny alkohol nepil - vzal na spanek Prothazin.)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jediné, co Vám mohu doporučit, je, abyste příště nepil alkohol a nevysazoval léky. Pokud berete antidepresiva, účinek alkoholu se násobí - odhaduje se cca 4x. Takže bych řekla, že máte protrahovanou kocovinu. Důležité je hodně pít (minerálky, iontové nápoje), jíst pestrou stravu a vitaminy. Pokud by Vaše obtíže trvaly, navštivte lékaře. Zdravím Vás.

MUDr. Lea Blahníková
MUDr. Lea Blahníková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Obvodní lékař, Vidnava

 
Líbí se vám odpověď?
+8 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Alkohol a Mirtazapin Sandos 30mg | Od: Venda | 22.4.2014 20:36
Dobrý den, mám dotaz ohledně alkoholu na antidepresiva zn. Mirtazapin Sandoz 30mg. Antidepresiva mám již 5 let různá. Před dvěma měsíci jsem měl operaci nádoru v hlavě na ušním nervu. Před operací jsem bral tritico 150mg k vůli depresi a nespavosti, což stačilo, jak se blížila operace sahal jsem po lexaurinu 1deně. Což vyustilo tím, že jsem po operaci měl deprese a tritico nestačilo musel jsem brát i léky na spaní a 1-2 lexauriny denně. Po propuštění jsem vyhledal lékaře a ten mi nasal mirtazapin Sandos 30, že zabere do 14 dnů a já lexaurin potřebovat nebudu. Jenže uplynuli dva a půl měsíce a já lexaurin beru před spaním tak čtvrtku někdy půlku stále.Snažim se čtvrtku bez zněj neusnu. Před půl měsícem jsem si začal dávat trochu alkoholu 1 -max tři pivka. A 2x pořádně asi litr vína. Ted zas 2 dny nic. Jenže se mi zdá, že mirtazapin ted neučinkuje. Je to prosím možné? že alkohol potlačil účink toho mirtazapinu. Ted mě rozhodí každá maličkost. Když jsem pil lexaurin jsem nepotřeboval před spaním jsem usnul. Mám taky trhavé spaní celou noc. Ráno se cítím přejetý. Prosím o odpoved jestli se to vrátí do normálu, když už pít nebudu ani kapičku a mirtazapin mi bude zase stačit aniž bych potřeboval lexaurin nebo navýšit dávku AD přez den.
Mockrát děkuji za odpověd . Venda
reagovat
re:Alkohol a Mirtazapin Sandos 30mg | Od: Poradna uLékaře.cz | 28.4.2014 13:40
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.

V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: