Antidepresiva co moc netlumí

Hezký den, potřebuji poradit, nacházím se ve stavu kdy mám že všeho strach, úzkosti, nedokážu se radovat a špatně spím tedy hlavně jsem celou noc ve fázi spánku asi jako když máte doma novorozence a slyšíte jen co se pohne, nevím jak to nazvat takový povrchový spánek, vím že jsem zralá na léky jenže dělám noční kde prostě musím být vzhůru cca 4 do měsíce, jsem ošetřovatelka v nemocnici, a také bych chtěla miminko, hlavně cca už dva roky tento stav spaní a řeším hyonogenem neurolem apod ne každý den poslední rok cca 1 dva prášky za měsíc ale už se obávám že mi vyvolává abstinenční nebo nevím jaké reakce ne že bych bez něj nemohla být nenutí mě žádný pocit si to vzít ale naopak když si ho vezmu za den dva se objeví nějaký vnitřní třes a úzkosti které trvají třeba den a v tu chvíli si připadám jako blázen co má abstak po droze a musí sebou hýbat a u v tu chvíli mi vznikají paniky menšího rázu ale už vymyslím katastrofické scénáře atd prostě shrnuto vím že potřebuji odborníka jenže se bojím antideoresiv už sem užívala tritico asi 3 roky zpět a bylo mi po něm neskutečně zle a nemohla sem vylézt z postele tak bych nerada nějaké tlumící kvůli práci a druhá věc chtěli bychom druhé dítě . Snad se v dotazu trochu zorientujete :) Dekuji za odpověď N.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Nicol, rozumím Vám a věřím, že pokud byste začala docházet na psychoterapii, případně doplnila akutní stav paniky medikací, byla by možnost, se stavů paniky zbavit, případně je maximálně zmírnit. Důvody mohou být různé, často se jedná o dlouhodobé přetěžování organismu (frustrace, či nenaplněné potřeby) po psychické i fyzické stránce. Toto přetížení často otevře nějakou hlubší nejistotu nebo trauma, které si člověk nese z dětství. Často jde tedy o kombinaci těchto příčin. Zvažte možnost zajít si za psychologem, který Vám nabídne nejen posouzení stavu, ale doporučí i vhodná řešení a možnou terapeutickou péči.

Mgr. Diana Valečková
Mgr. Diana Valečková

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní psychologická a terapeutická praxe

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Články: Borelióza: Odpovědi na 10 nejčastějších otázek
Léto a vycházky do přírody...
Crohnova choroba, nebo endometrióza? Příznaky (ne)musí napovědět vždy
Koronarografie
Články: Koronarografie
Koronarografie patří mezi...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Onkologické vyšetření
Články: Onkologické vyšetření
Onkologické vyšetření je...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: