Antidepresiva jaterní výsledky

Nesmírně moc děkuji za nejlepší zprávu za posledního půl roku.Víte,léčím se na schizofrenii a OCD a zbytečně jsem se tím stresoval. Ještě prosím Vás, doktorka z psychiatrie tvrdí, že u antidepresiv je to tak,že musí být dlouhodobě zvýšené jaterní testy (hlavně ALT+AST) které prý ukazují poškození jaterních buněk než vznikne fibrosa či cirhosa. Abych zbytečně neměl strach když v budoucnu budu mít jaterní testy v porádku. Je to prosím tak? Díky moc.

Odpověď odborníka:

Radku, většinou jsou jaterní testy zvýšené (poškození jaterních buněk) než vznikne fibróza či cirhóza, ale jak jsem vám již psala, je třeba řada dalších vyšetření, která potvrdí či vyloučí zhoršení nálezu na játrech. Navíc cirhóza se vyvíjí v řádu desítek let, než poškodí pacienta natolik, že dospěje k jaterní transplantaci. Vzhledem k tomu, že je u vás vše v pořádku, nemusíte se ničeho v nejbližší době obávat.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: