Antidepresiva-l-tryptofan

chtěla jsem vás poprosit o radu užívám L-Tryptofan je možné k tomu užívat bud Lexaurin nebo Ansilan?a jsou tyto léky návykové?a jak se tyto dva léky daji užívat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Jaroslavo. Domnívám se, že užívání obou léků je kompatibilní a neměly by nastat nějaké nežádoucí účinky. Avšak plošné užívání Lexaurinu nebo dalších anxiolytik není vhodné. Tyto léky jsou velmi dobré k odstranění úzkostí, ale neměly by se užívat dlouhodobě, tzn. více jako 4 týdny nebo užívat léky ve vzrůstajících dávkách. Tyto léky by se měly užívat pod kontrolou Vašeho lékaře. Pokud byste měla úzkosti, fungují dobře i nasazení antidepresiv, která návyková nejsou. Možná by Vám pomohl i rozhovor s psychoterapeutem, který by Vám také měl poradit, jak s úzkostí pracovat jinak než pouhé užívání léků, ale v kombinaci s psychoterapií. Tato kombinace je nejůčinější. Děkuji za Vaši důvěru, přeji příjemný den.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: