Antidepresiva od neuroložky na bolesti hlavy a krku?

Můj dotaz směřuje na lék coaxil.Byl mi předepsán na uklidnění, doktorce na neurologii jsem popisoval už dlouho bolesti hlavy a i za krkem(fyz.nález,nesrovnalost=předepsány rehabilitace), ale váhám zda coaxil brát když je na deprese a psychické problémy( které si myslím nemám) a doktorka nenaznačila vůbec nic co coaxil je, myslel jsem že je to jenom nějaký slabí prášek na uvolnění. Mám brá 1 tableku rozdělenouna půl/rano půl/večer a zvyšovat dávky na 2 tablety denně po dobu napřed 1 měsíce a potom na další dva. Včera jsem dostal recept a váhám. Nevyvolá to právě u mě nějaké obtíže ? Když je můj problém organický nikoli si myslím psychický. Děkuji za odpověd. Pavel

Odpověď odborníka:

Milý Pavle. Lidský organismus vždy reaguje na nějakou traumatizující skutečnost celostně, tedy psychickými i fysickými příznaky. Proto lékař často volí k léčbě léky zdánlivě primárně určené k úpravě jiných poruch. Coaxil je vynikající prostředek k potlačení úzkosti, která bývá tělesným obrazem provázena vleklým vzestupem svalového napětí.
Každý lékař vítá aktivní spolupráci s pacientem. Pokud tedy předpis léčby vyvolává v ošetřovaném člověku jakékoliv pochybnosti, je namístě léčbu s předepisujícím lékařem prodiskutovat. Každý jiný lékař je z hlediska posuzování v nevýhodě- pacienta v zásadě nezná, proto je nevhodným rádcem.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: