Antidepresiva v těhotenství

Dobrý den, je mi 41 let, léčím se od 20 let /s malými přestávkami/ na psychiatrii. Mám 2 děti, obě těhotenství byla v období "bez léků". Nyní užívám 1/2 tbl. Asentry denně. Léky jsem zkoušela vysadit, ale neúspěšně. chtěla jsem se zeptat, zda kombinace vyššího věku a užití antidepresiv v případném těhot. není velké riziko.

Odpověď odborníka:

Vyšším rizikem je samotný věk. Je-li léčba antidepresívy v těhotenství nevyhnutelná a jsou-li zároveň vhodné léky ze skupiny SSRI, je Asentra nejlepší volbou. Bylo dokumentováno více než sto tisíc těhotenství, z užívání Asentry neplyne žádné riziko.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Díky pravidelnému dárcovství krve zjistili panu Jaroslavovi rakovinu včas
Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Články: Je vám padesát? Nejvyšší čas na změnu jídelníčku!
Některé rizikové faktory a...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Články: Peptický vřed žaludku a dvanáctníku
Žaludeční vředy jsou v...
Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Články: Antivirotika snižují riziko zápalu plic u dětí
Chřipka ve většině případů...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: