Antidepresiva v těhotenství

Dobrý den, dlouhodobě beru olwexya 75 mg., plánuji těhotenství, chci se zeptat zda mohu pokračovat s braním léku bez většího rizika na plod. Bez léků se bohužel neobejdu. Děkuji a s pozdravem.

Odpověď odborníka:

Antidepresívum Olwexya užívat můžete, pokud Vám vyhovuje, není nutné je měnit. Nebylo prokázáno, že by tento lék měl v těhotenství škodlivé účinky. Protože se psychický stav může v těhotenství měnit, je vhodné, abyste byla v úzkém kontaktu s psychiatrem. Gynekolog by také měl vědět o všech lécích, které užíváte.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: