Antidepresiva vedlejší účinky

Dobrý den, užívám cca 5 let antidepresiva Arketis 20 mg (tapletu denně) na sociální fobii. Od té doby jsem přibral cca 5 kg, spíše si myslím že to není vinou antidepresiv, pouze životosprávy. Le i přesto se zeptám. Hodně sportuji. Můj dotaz proto zní, zda můžu vlivem antidepresiv dramaticky přibrat, kdybych přestal sportovat. Nebo jestli by se přibírání na váze projevilo již dříve i při častém sportování. Děkuji za odpověď na mou nejspíš neobvyklou otázku. Pěkný den

Odpověď odborníka:

Vážený pane Filipe, výrobce léčivého přípravku Arketis uvádí přírůstek tělesné hmotnosti jako jeden z častých nežádoucích účinků. Přibirání na váze ve Vašem případě může tedy být důsledkem užívání zmíněného léku. Doporučuji Vám přizpůsobit příjem energie z potravy a nápojů jejímu výdeji aktivní tělesnou činností. S pozdravem, Milan Hrubý.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: