Antifosfolipifový syndrom,těhotenství,anopirin

Dobrý den, mám sice nízké hodnoty nicméně pozitivní antifosfolipidový syndrom.Mám po dvou zamlklých potratech proto pátrání a zjištění.Pokoušíme se s dovolením znovu pi.doktorka mi předepsala anopirin 100mg.Ve chvíli kdy otěhotním přejdeme na heparin v injekcich.Chci se zeptat zda anopirin do zjištění gravidity miminku neublíží 100mg je bezbečná nízká dávka?Věřím,že by mi pi.doktorka špatně neporadila kdyby to nebylo bezpečné jen mě vyděsil příbalový leták.A pak se chci zeptat jak rychle je třeba přejít z anopirinu na heparin v injekcích?Po potvrzené graviditě a srdeční akce?Nebo již při pozitivním gravi testu? Děkuji moc hezký den přeji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, řídila bych se pokyny od Vaší paní doktorky, dávka Anopyrinu 100mg je malá preventivní dávka vzhledem k Vaší diagnose je určitě přínosná pro udržení gravidity. Na léčbu injekcemi heparinem nebo nízkomulekulárními hepariny se přechází po vysazení Anopyrinu. Pokud máte obavy, tak to ještě proberte s Vaší paní doktorkou, ale postup je určitě správný.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: