Antihistaminika v prvním trimestru?

Dobrý den jsem v 5 týdnu těhotenství a paní doktorka na plicním mi zjistila Astma začala jsem brát ventolín,Miflonid 400mg 2x1, avamys,utrogestan 3x1,magne B6,femibion 800 a kyselinu listovou, A ještě mi paní doktorka zakázala brát xyzal, jenže jsem alergička a bohužel co jsem ho před 4mi dny přestala brát tak od včerejška mám příšernou rýmu vodnatou a pšikám snad tisíckrát z nosu mi pořád teče voda. Už si nevím rady.Můžete mi poradit mohu xyzal brát dál i teď v prvním trimestru těhotenství?Bojím se mám za sebou tři samovolné potraty ale také mám už dvě děti. Děkuji za radu Gabka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Xyzal patří mezi antihistaminika s vysokou bezpečností i v době užívání v graviditě. Zkuste si dávkování snížit na 1/2 tbl. denně, pokud by efekt nebyl tak užívejte 1x denně. U těhotných alergiček pokud je to nutné,je vhodné v léčbě pokračovat a tlumit alergické příznaky, zvláště pokud po vysazení léků došlo k recidivě obtíží.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x