Antihistaminika v těhotenství

Již několik měsíců se léčím s chronickou kopřivkou a po absolvování několika testů (vše negativní) mi alergolog předepsal Xados. Kopřivka zmizí a objeví se jen šrábance, které ale díky bohu nesvědí. Nyní jsem ve 3.týdnu těhotenství a můj doktor mi řekl, abych léky vysadila a zkusila Fenistil gel. Je ještě jiná varianta? Po vysazení Xadosu se celá osypu - snažím se nešrábat, ale mám to po celém těle a nic nepomáhá. Je to strašně vyčerpávající, protože se ani nevyspím.. Budu ráda za jakoukoliv alternativu. Děkuji. M.

Odpověď odborníka:

Markéto, v těhotenství jsou považovány za bezpečné např. Zyrtec, Claritine, Dithiaden i Fenistil. Zkutečně je třeba vyzkoušet. Přeji hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x