Antihistaminika v těhotenství

Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem, zda se mohou v průběhu těhotenství (konkrétně v 2. trimestru) brát nějaká antihistaminika. Každoročně na jaře trpím pylovou alergií na kvetoucí břízu. Minulé sezóny jsem vždy užívala aerius po dobu max. jednoho měsíce (v době květu). Jak jsem se ale dočetla, aerius se nemá v průběhu těhotenství užívat.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste již v 2. trimestru těhotenství užívání antihistaminik bych se nebála. Místo Aeriusu bych spíše volila Xyzal, Zyrtec, který mé lepší kategorizaci bezpečnosti při užívání v těhotenství. Uvidíte také jak alergie v sezoně bude probíhat, někdy se obtíže v těhotenství zmírní a stačilo by užívat ve sníženém dávkování např. 1/2 tbl. denně. Byla by vhodná i lokální léčba např. Allergocrom nosní sprej + oční kapky.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x