Antikoagulace v šestinedělí

Dobrý den, momentálně mám před porodem a píchám si fraxiparin 0,4 ml, neboť mě byla zjistěna leydenská mutace. po porodu celé šestinedělí mám ještě brát léčbu, ale bylo mě doporučeno přejít na warfarin s cílovým INR 2-3. Chtěla jsem se zeptat, zda.li by nebylo možné pokračovat celou dobu v léčbě fraxiparinem, neboť jsem slyšela, že warfarin se ukládá a uvolněné látky by se mohly dostat do mateřského mléka a miminku by to nemuselo dělat dobře. Prosím o sdělení informací, jaká antikoagulace po porodu by byla nejvhodnější. Předem děkuji za odpověď. MV

Odpověď odborníka:

Dejte na doporučení vašeho lékaře, Warfarin je možno podle údaje výrobce po potřebnou dobu podávat i při kojení. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: