Antikoagulace v šestinedělí

Dobrý den, momentálně mám před porodem a píchám si fraxiparin 0,4 ml, neboť mě byla zjistěna leydenská mutace. po porodu celé šestinedělí mám ještě brát léčbu, ale bylo mě doporučeno přejít na warfarin s cílovým INR 2-3. Chtěla jsem se zeptat, zda.li by nebylo možné pokračovat celou dobu v léčbě fraxiparinem, neboť jsem slyšela, že warfarin se ukládá a uvolněné látky by se mohli dostat do mateřského mléka a miminku by to nemuselo dělat dobře. Prosím o sdělení informací, jaká antikoagulace po porodu by byla nejvhodnější. Předem děkuji za odpověď. Mlčáková V.

Odpověď odborníka:

Warfarin lze v době kojení podávat bez obav, protože se do mateřského mléka vylučuje jen v minimálním množství, můžete proto svému lékaři důvěřovat.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kuřačkám se hůře kojí
Články: Kuřačkám se hůře kojí
Po porodu mnoho žen váhá...
Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Články: Rakovinu ledvin někdy prozradí bolavá záda
Bolest v zádech nebo boku...
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: