Antikonceepce daisenette

Mam dotaz teprve 4den beru anikoncepci Daisenette 75mcg.A dneska jsem mela nechraneny pohlavni styk.Je mozne ryziko otehotneni?dekuji a pekny vecer

Odpověď odborníka:

Dagmar,
pokud jste antikoncepci ještě nebrala, pak záleží, který den menses jste začala antikoncepci užívat. Pokud hned první den menses, pak jste chráněna. Pokud jste ji nasadila 2.-5.den od začátku menses, pak jste chráněna až od 7.dne užívání. Pokud jste ji nenasadila během menses, pak nejste antikoncepčně chráněna a antikoncepce jen upravuje menstruační cyklus.

Pokud antikoncepci už užíváte delší dobu a jednalo o styk 4.den užívání, pak jste antikoncepčně chráněna.

S pozdravem

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x