Antikoncepce

Dobrý den. Mam takový dotaz. Beru 5 let antikoncepci Lindynette 20,tak jak mam. Neměla jsem a sní nikdy problem. Cca před rokem a půl mi zjistili ze mam sníženou funkci štítné žlázy ale ne nic hrozného. Užívám na to letrox 50 půlku tabletky ráno. Ještě zhruba před rokem jsem začla pribirat, cítím se jakoby zavodnena, mam netekle ruce, a zvetsili se mi prsa. nejvíce mě štve asi to pribirani, nejim nějak extra moc a spis zdrave, chodím cvicit. Myslíte ze by mohl byt problém v antikoncepci a mam navštívit lékaře ze by mi ji třeba zkusil změnil nebo nějak poradil. Děkuji vám moc za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Jedním z možných faktorů je samozřejmě štítná žláza a optimální nastavení léčby Letroxem. Dále podobné příznaky mohou být samozřejmě způsobeny typem antikoncepce, který užíváte. Existují např. typy hormonální antikoncepce, které tzv. nezadržují vodu v těle. Ženy po nich nepřibírají. Toto vše ale chce probrat a vybrat ten správný typ i s ohledem na štítnou žlázu. Pokud pro Vás není Olomouc daleko, můžete mě navštívit v ambulanci, kde vše probereme - www.neumed.cz či facebook neumed

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: