Antikoncepce

Dobrý den, beru antikoncepci Minisiston tím způsobem, že beru vždy tři platíčka a pak udělám pauzu. Nedávno se mi stalo, že jsem trochu krvácela mimo menstruaci. Sestřička na gynekologii mi řekla,že je to právě kvůli tomu,že dělám pauzu až po třech platíčkách a že mi doporučuje, abych dělala pauzu po jednom platíčku, což by mi moc nevyhovovalo. Antikoncepci beru už tři roky a žádné jiné problémy jsem nikdy neměla. Celou tu dobu ji beru tímto způsobem. Může mít braní tří platíček za sebou vliv v budoucnu na možnost otěhotnění? Je špatné brát antikoncepci tímto způsobem? Moc děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, krvácení se někdy může objevit i při braní antikoncepce bez ohledu na režim. Jakmile antikoncepci vysadíte, je třeba vyčkat normální menstruace a pak se snažit otěhotnět. Žádná antikoncepce, ani hormonální však není stoprocentní, vždy existuje možnost, i když malá, že otěhotníte i přes užívání antikoncepce. Pokud se ptáte, zda je špatné brát antikoncepci nějakým způsobem, pak je třeba poznamenat, že samotné braní antikoncepce přináší některá rizika pro vaše zdraví ať už je užívána s přestávkami nebo bez nich. Jak se říká, nic není zadarmo. Např. riziko trombozy (sraženina v cévě), ale i cévní mozkové příhody je při užívání antikocepce vždy zvýšeno, zejména pak v kombinaci s kouřením cigaret. Pokud chcete vědět více, je dobré si opravdu přečíst celý příbalový leták. Pokud se objevují nepravidelnosti krvácení, určitě se nechte vyšetřit gynekologem, příčin krvácení můžebýt vždy více. opakovaně, určitrě ser nechte vyšetřit

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x