Antikoncepce

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dělala jsem si těhotenský test 48 dní po možném oplozujícím pohlavním styku. Vyšel negativní, mohu se na něj spolehnout? Beru antikoncepci Lunafem, chyby si nejsem vědoma, ale měla jsem jinou MS než obvykle. Od styku proběhly 2, první byla kratší, ale ve stejné síle a v cyklu jsem několikrát špinila. Druhá už byla jako obvykle. Právě kvůli jinému průběhu MS jsem si test dělala. Mám totiž pocit, že se mi i trošku nafouklo bříško, nebo si to můžu jen vsugerovávat? a bolí mě záda. Pokud i při braní antiko dostanu v pauze MS, mohu to brát jako ,,důkaz,, že nejsem těhotná? Děkuji moc

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, pokud užíváte antikoncepci pravidelně, je málo pravděpodobné, že byste otěotněla. Pokud k tomu ještě pro jistotu uděláte těhotenský test a ten je negativní, je těhotenství opravdu nepravděpodobné.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: