Antikoncepce

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně účinnosti třífázové antikoncepce Triquilar. Brala jsem anttibiotika a dostala jsem u toho průjem. Měla jsem ho několkrát denně (i po spolknutí antikoncepce do 4 hodin) a asi 3 dny a k tomu brala živočišné uhlí. Po celou dobu jsem brala normálně antikoncepci a stihla jsem vzít do 7 denní pauzy jen 5 prášků bez průjmu, pak jsem měla 7 denní pauzu. Dnes mám brát 11. tabletu z nového plata, chci se zetat jestli jsem plně chráněna nebo jak dlouho se mám ještě chránit jinou metodou (všude se totiš uvádí 7 normálně spolknutých prášků jenže já stihla jen 5 do konce cykul). Antikoncepce beru 7. plato. Toto plato beru pravidelne, v předchozíchplatech se objevil i průjem, ale nebylo to takhle na koci cyklu. Bude stačit do konce tohoto cyklu se chránit jinou metodou? Děkuji za Vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Příliš nerozumím vašim časovým údajům ale pokud již berete nové plato a jste bez průjmu tak jste plně chráněna Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
„ABCDE“ pomůže s odhalením rakoviny kůže
Články: „ABCDE“ pomůže s odhalením rakoviny kůže
Ačkoli je téměř vždy možné...
Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Články: Kousnutí klíštětem může vyvolat alergickou reakci
Nežádoucí reakce po...
Jak přežít život s depresí
Články: Jak přežít život s depresí
Když na člověka dolehne...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: