Antikoncepce

Dobrý den, mám na Vás takový menší dotaz, dostala jsem zánět žil na levé noze, nasadila jsem si glyvenol, beru antikoncepci Mercilon. Mohu tuto antikoncepci brát zatím i nadále, i když beru léky na zánět žil? Dá se tato antikoncepce nahradit jinou, která nebude mít v budoucnu vliv na to abych dostala další zánět žil? Co třeba tělísko Dana? Platí se za něj a jak funguje? Děkuji za odpověď Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste byla vyšetřena na cévním oddělení a jedná se opravdu o povrchový zánět žil, není důvod přerušovat užívání antikoncepce. Jiná situace by byla, pokud by se jednalo o trombosu hlubokého žilního systému. Ohledně nitroděložní antikoncepce, je samozřejmě plně hrazena pacientkou, stejně jako jakákoliv jiná antikoncepce. Na trhu je několik typů tělísek, od těch nejjednoduších, která pracují jakou mechanická bariera až po kombinaci mechanického a hormonálního tělíska. O vhodném typu se poraďte se svým lékařem.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: