Antikoncepce

Dobrý den,pane doktore, obracím se na Vás s prosbou,zda při těchto výsledcích je vhodné užívat HA.Odběry mi byly dělány na interní amb z důvodu zvýšené tvorby hematomů a masivnímu výsevu "červených teček pod kůží".Můj gynekolog se mi vysmál,takže Vám předem děkuji za odpověď. Protein S celkový 54% Protein S volný 56% Antitrombin 80 Antigen proteinu S a C 94 Leidenská mutace negativní Mutace pro faktor II-zdravý homozygot

Odpověď odborníka:

Dobrý den, antikoncepci bych vám nezakázala. Dle výsledků odběrů nemáte zvýšené riziko tromboembolické nemoci - odběry v pořádku. Mějte ale na paměti, že každá antikoncepce zvyšuje riziko trombozy 2-3x u všech pacientek. A nesouvisí to s hematomy a červenými tečkami. Doporučuji brát ascorutin na zmírnění hematomů a lokálně heparoid gel. Přeji pěkný den s pozdravem MUDr. Veronika Kaššovicová

MUDr. Veronika Kaššovicová
MUDr. Veronika Kaššovicová

Specializace: Hematologie a tranfuzní lékařství
Pracoviště: Hematologická ambulance Nemocnice Jablonec nad Nisou

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: