Antikoncepce

Dobrý den, momentálně jsem nemocná a užívám antibiotika (V-PENICILIN 1,2 MEGA BIOTIKA) a zároveň užívám antikoncepci (Sylviane). Přečetla jsem si oba příbalové letáky a zjistila jsem, že by se tyto dva léky ovlivňovat neměly, takže by neměla být ani snížená ochrana HA. Chtěla bych se ujistit, že to tak je, protože jsem měla se svým přítelem nechráněných sex kdy se uspokojil do mě. Nerada bych otěhotněla. Budu vděčná za vaši odpověď. Děkuji moc...

Odpověď odborníka:

Vliv antibiotik je podstatně menší než se traduje, gravidita v tomto případě není příliš pravděpodobná. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: