Antikoncepce

Chtěla bych se zeptat. Jednou jsem si zapoměla vzít večer prášek a vzala jsem si ho druhý den asi až kolem 3h odpoledne. ( antikoncepci beru rok) Teď o víkendu jsme to z přítelem dělali ale měli jsme přerušovanou soulož a neudělal se do mě. Můžu být těhotná?

Odpověď odborníka:

Pokud jste takto vynechala jen jednu tabletku a prováděli jste přerušovanou soulož, těhotenství není pravděpodobné, tj. nejspíš nemůžete být těhotná. (Vyloučit úplně na sto procent těhotenství však samozřejmě také nelze, neboť antikoncepční účinek tablet úplně stoprocentní při vynechání tablety není a i při přerušované souloži se pár spermií může do pochvy dostat ještě před ejakulací. Je proto vhodné raději používat kondom.)

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: