Antikoncepce

Dobrý den, moje dcera (r.n. 2001) má menstruaci jeden rok - od počátku naprosto pravidelnou -26-29 dnů. V posledních třech cyklech po sobě včak došlo ke zkrácení cyklu 21/18/12 a velmi silným bolestem. Naposledy i silné zvracení a křeče, skončili jsme v nemocnici, kde byly podány léky a doporučena návštěva gynekologa pro úpravu cyklu. Dnes na návštěvě u dětské gynekoložky byla doporučena hormonální antikoncepce, jako řešení pro úpravu cyklu a zmírnění bolestí. Zdá se mi to příliš brzy zatěžovat ještě ne patnáctiletou dívku hormonální antikoncepcí. Myslíte, že je to opravdu nejlepší řešení. Děkuji za odpověď. Dagmar

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ano taky si myslím, že je to brzy, sice pro gynekologa nejpohodlnější řešení, ale mnohem správnější by bylo doplnit to co je potřeba, tedy vytitrovat dávky hormonů, které jsou momentálně potřeba, je třeba vyšetřit i štítnou žlázu, nemá-li na problému podíl.Jenže nastavení substituční terapie stojí čas a úsilí, přemýšlení, proto je snazší zablokovat vaječníky a potlačit cyklus antikoncepcí. Bez ohledu, že to může ukončit růst kostí vaší dcery.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: