Antikoncepce

Dobrý den, prosím radu. Bude mi za chvíli 40 let a mám nepravidelný cyklus. MS dostávám tak kolem 40 - 55 dnů. Byla jsem na vyšetření u svého doktora a vše je ok, odběry krve - hormony - vše v normě. Zhoršila se mi pleť, na bradě a pod ní mám docela hodně akné a chloupky. Někdy mám bušení srdce a tak 2krát do měsíce návaly. Doktor mi doporučil nějakou antikoncepci. Nerada beru nějaké léky a hlavně se bojím antikoncepce a jejích vedlejších účinků - rakovina prsu. Kamarádky, které prodělaly rakovinu prsu, tak jim onkolog řekl, že právě antikoncepce toto může způsobovat a tak jeho doporučení je nebrat vůbec tyto léky proti početí. Prosím o Váš názor zda brát antikoncepci v mém případě a nebo raději ne a + rakovina prsu. Děkuji Alena

Odpověď odborníka:

Antikoncepce jen nepatrně zvyšuje riziko rakoviny prsu zato ale snižuje riziko rakoviny ovarii myslím že by to pro vás byla vhodná léčba. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: