Antikoncepce

Dobry den, 6.5. jsem zacala brat antibiotika DUOMOX 750, ktere jsem brala 7 dni, zaroven jsem v den uzivani atibiotik zacala uzivat LAKTOBACILY "6" , ktere jsem mela uzivat mesic, takze este 6 dni mi zbyva do dobrani. Uzivam antikoncepci DAYLETTE, mam uz po menstruaci a z noveho platicka mam vzite 4 pilulky...nikde na internetu jsem se nedocetla zda maji krome antibiotik i vliv laktobacily na ucinnost antikoncepce?...Proto se chci se zeptat, zda uz jsem plne chranena antikoncepci nebo jestli se mam jeste chranit i jinou ochranou? Predem dekuji za odpoved :-)

Odpověď odborníka:

Duomox by neměl ovlivňovat účinnost antikoncepce, teoreticky ale snížení účinnosti možné je (změna střevní mikroflóry může vést ke změněnému vstřebávání jiných léků). Proto, chcete-li mít úplnou jistotu, lze doporučit až do konce cyklu užívat ještě například bariérovou ochranu.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: