Antikoncepce

Dobrý den, měla bych malý dotaz. 6 let jsem brala HA Belara, která mi vyhovovala ve všem, krom ceny a byla jsem nucena kvůli zhoršení situace doma přejít na levnější HA Bonadeu, tu beru už rok. Nicméně i přesto, že se hýbu stále stejně (každý den ráno cvičím) a stále jím pokud možno zdravě, přibrala jsem již 10kg, stále se cítím nafouknutá a přeplněná, dále se mi rapidně zhoršil stav pomerančové kůže v oblasti stehen a nově se objevila i na lýtkách. V průběhu 21 dní braní pilulek se mi stává, že najednou na 2-3 dny slabě špiním a mám bodavé bolesti v podbřišku. Nevím zda je to normální či je opravdu na vině HA, ale cítím se čím dál hůř. Nejraději bych znovu přešla k Belaře, ale nevím zda po 6 letech, kdy jsem ji brala by to bylo dobré. Zkusit jinou antikoncepci se trochu bojím, ale jiná ochrana mi nevyhovuje.

Odpověď odborníka:

Přípravky mají odlišné složení pokud vám Belara vyhovovala bylo by rozumné se k ní vrátit. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: