Antikoncepce

Dobrý den, teprve rok užívám HA, zatím jsem zůstala u první, kterou jsem zkusila a to je Clormetin. První 3 měsíce jsem měsíc a půl v kuse špinila, měla menstruaci mimo pauzu, bolely mě prsa atd. Po těch 3 měsících se to ale srovnalo a nyní nemám s HA žádné problémy už těch cca 9 měsíců. Menstruaci mám vždy třetí den pauzy a trvá 4-5 dnů a je naštěstí o hodně slabší, než jsem ji mívala bez prášků. To byla silnější, ale měla jsem delší cyklus (35-40 dní pravidelně). Beru tabletky vždy přesně 21 dní a přesně 7 dní si nechávám pauzu a posledních 9 měsíců jsem nešpinila mimo pauzu, ani nemenstuovala mimo pauzu. Chtěla jsem tedy vyzkoušet najet na kontinuální užívání. Začala jsem bez pauzy užívat tablety z druhého platíčka, ale začala jsem krvácet už při pátém prášku z druhého platíčka. Myslíte, že by se mi to časem mohlo srovnat tak, že bych mohla brát třeba dvě platíčka zasebou bez pauzy a menstruovala až v pauze, nebo to u mě nebude možné, když krvácím hned takto zezačátku druhého platíčka? A mám si teď udělat raději pauzu, nebo to druhé plato dobrat? Mohu zkusit třeba prodlužovat braní vždy o pár dní a pak 7 dní pauza, nebo to je ještě horší a více by mě to rozhodilo? Předem děkuji za odpovědi

Odpověď odborníka:

Při kontinuálním užívání se krvácení může vyskytnout doberte načaté plato pokud krvácení nebude silné poté si dejte klasicky 7 denní pauzu pokud by se situace opakovala bylo by možné uvažovat o změně preparátu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x