Antikoncepce

dobrý den, chtěla bych se zeptat...beru HA Lunafem. Po 7mi denní pauze jsem měla brát v sobotu 1. pilulku z plátíčka, bohužel jsem si však špatně spočítala 7 dní a pilulku si již vzala v pátek v 5 hodin večer. V sobotu jsem na pilulku ale úplně zapomněla a vzala si ji až v neděli 6:30 ráno. Takže jsem si ji nevzala do 12ti hodin. Chtěla bych se tedy zeptat, jaká je tady možnost otěhotnění, když jsem to takto popletla, vzala pilulku o den dřív - v pátek a zároveň došlo k pohlavnímu styku a poté další den zapomněla. A taky bych se chtěla zeptat...kvůli dovolené jsem měla v plánu teď brát 2 plátíčka hned po sobě, abych neměla menstruaci...jak dlouho je nutné používat další ochranu při styku a mohu tedy vynechat pauzu? Nedojde k zvýšení možnosti otěhotněni? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Po dobu 10 dní použijte pro jistotu ještě kondom a můžete kontinuálně navázat na první plato bez pauzy, Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x