Antikoncepce

Chtěla bych se zeptat, zda antibiotika Ciprinol 500 snižují účinnost antioncepce, tedy jestli je nutno se chránit ještě jinak. Před těmito antibotiky jsem užívala antibiotika Cotrimoxazol (pouze 3 tabletky, poté jsem je přestala brát kvůli nežádoucím účinkům a neúčinnosti a byl mi nasazen Ciprinol 500). Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antibiotika mohou snižovat účinnost antikoncepce, proto doporučuji v průběhu léčby a týden po dobrání chránit se při styku kondomem.

MUDr. Alena Malíková
MUDr. Alena Malíková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ambulance praktického lékaře, A- Medicos, s.r.o., Zlín

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: