Antikoncepce

Je mi 17 a beru hormonální antikoncepci. Nedávno jsem měla infekční mononukleozu a brala jsem antibiotika. Sice jsme s přítelem pár dní po dobrání používali ještě kondom, protože mi bylo řečeno, že antikoncepce nemusí fungovat, ale úplně stoprocentní to nebylo. Menstruaci jsem sice dostala, ale přišla o pár dní později a byla slabší a kratší než obvykle. Je možný, že bych byla těhotná, nebo to může být tou nemocí a antibiotikama?

Odpověď odborníka:

Eliško,
pokud jste dostala menstruaci, těhotná nebudete.
S pozdravem,
MUDr. Klímová

MUDr. Nikola Klímová
MUDr. Nikola Klímová

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře pro dospělé

Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Články: Vyrážka po antibiotikách? Může jít o alergickou reakci
Nežádoucí reakce na léky je...
Bechtěrevova choroba
Články: Bechtěrevova choroba
Bechtěrevova choroba nebo...
Hemoroidy
Články: Hemoroidy
Hemoroidy, žilní městky...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: