Antikoncepce

Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, dostala jsem zánět močového měchýře a na to antibiotika Furolin. Praktická lékařka mi řekla, že mi antibiotika ovlivní antikoncepci. Antibiotika jsem dobrala a den po jejich dobrání jsem měla i poslední prášek z platíčka antikoncepce. Kdy mě tedy antikoncepce bude zase spolehlivě chránit? Když teď budu mít týden po antibiotikách, ale vlastně i týden bez antikoncepce pro pauzu na menstruaci? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, lékařka Vás mystifikovala, Furolin žádnou antikoncepci neovlivní, vstřebává se minimálně a v drtivé většině odchází močí.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: