Antikoncepce

Dobry den 16.7 jsem mela nechraneny styk s partnerem. 19.7 jsem pouzila tambletku ellaOne. 19.7 mi mela nastoupit menstruace. Lekarnice rikala,ze je mozna odchylka po uziti tabletky.cca tyden oddaleni menstruace. Poboliva me v podbrisku a bezne vytoky pred menstruaci nemam. Mohu se obavat ze by tabletka nezabrala? Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samozřejmě že čí déle od styku (řádově v hodinách) se tato jednorázová antikoncepce užije, tím větší procento selhání, na druhou stranu skutečně může EllaOne posunout menses, je v 1 tabletě cca měsíční dávka jiné antikoncepce.Nepřijdou-li měsíčky do pondělí, kupte si těhotenský test z moči, na trhu jich je dost.

MUDr. Petr Lidák
MUDr. Petr Lidák

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Panochova nemonice Turnov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: