Antikoncepce

Již 5 let užívám antikoncepci stodette. Měla jsem nedavno 7mi denní pauzu a v neděli jsem si měla vzít nový prášek z 2. platíčka a vzala jsem si ho až v pátek, čili za 6 dní. Chci se zeptat jestli se mi nějak hodně naruší pravidelnost menstruace. Pohlavní styk jsem v této době neměla. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pro antikoncepci je 6 dní opravdu dlouhá doba. Dojde ke změně krvácení, pravděpodobně budete krvácet, nebo špinit dříve, tzv. ze spádu, což je dáno změnou hormonů v těle. Nyní máte dvě možnosti, buď 1. vynechat zcela antikoncepci, balení nedobírat a počkat do prvního krvácení a tento první den začít užívat nové balení, jako den 1. nebo 2. přestat brát toto balení a hned začít brát nové balení, nečekat na krvácení a začít dnem 1 (v tomto případě se může krvácení dostavit až později, po několika týdnech). Antikoncepční účinek se dostaví spolehlivě po dvou baleních. Rovněž krvácení t.č. může být různé intentzity, možná i jen špinění. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: