Antikoncepce

Dobry den beru prvni mesic antikoncepci ebelya 150/30 a dneska jsem si vzala 18 pilulku (nevynechala jsem ani jednu) pak me ceka 7 dni bez pilulek a navazu dalsi platicko. A dostala jsem dnes antibiotika xorimax 500mg na 10 tablet na pet dni. Chtela bych vedet jestli maji tyto antibiotika vliv na ucinnost antikoncepc e a jestli mame radeji pouzit jeste i kondom. Popripade za jak dlouho bude antikoncepce zase 100% fungovat? Nekde pisou u antibiotik pouzivat kondom 7 dni po dobrani antb. a jinde zase nasledujici mesic. Dekuji moc za radu.

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete mít jistotu použijte kondom po dobu užívání antibiotik. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: