Antikoncepce

Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak moc se snižuje účinek antikoncepce při užívání antibiotik. Dostala jsem třídenní antibiotika Azitromycin Mylan 500 mg, poslední tabletu budu brát ve čtvrtek. Antikoncepci beru Lunafem a první tabletku si budu brát v pátek. Teď mám 7-denní pauzu. bude to mít nějaký vliv na účinnosti antikoncepce? Pokud ano, po jak dlouhou dobu je nutné se chránit jinými prostředky? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Antibiotika snižují účinek antikoncepce méně než se traduje pokud chcete zcela mít jistotu můžete po dobu cca 10 dní použít ještě kondom,ale považoval bych to za zbytečné. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: