Antikoncepce

Potřebovala jsem oddálit menstruaci z důvodu dovolene o 3 dny. Beru Minisiston rok a půl. Tak jako několikrát jsem po skončení platicka načala další platicko bez pauzy a vzala jeste 3 pilulky a jelikož jsem menstruaci chtěla dostávat zase ve stejný den jako vzdy,zkrátila jsem si sedmi denní pauzu také o 3 dny. Menstruaci jsem dostala,tak jak jsem měla,ale po týdnu od skončení MS jsem začala špinit,později krvácet a v době menstruace stále krvácím. Je to normální? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Ano, je to normální, narušila jste hormonální rovnováhu. Takhle to nejde dělat. Pokud menstruaci nechcete, správně jste bez pauzy užila další balení, ale po dobrání balení musíte nechat sedmidenní pauzu. Menstruaci dostane samozřejmě v jiný datum a den, než na který jste zvyklá, ale tak to prostě je. Teď pokračujte dál v dobírání tohoto platíčka, cyklus se vám zase upraví, další měsíc již bude vše tak, jak jste zvyklá. Současné antikoncepce jsou nízkohormonální, aby byly pro ženu co nejšetrnější, proto každý krok jinam, může vyvolat špinění, krvácení. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x