Antikoncepce

Vcera k veceru jsem si měla vzít po placebo týdnu první tabletu v cyklu. Nestihla jsem ovšem kvůli dopravní zácpě otevírací dobu lékárny a tak jsem di vzala první tabletku az dnes ráno, tudíž o den déle. Mám v plánu si vzít l veceru druhou tabletku, jako obvykle. Je tímto výkyvem zvýšeno riziko otěhotnění? Děkuji za odpověď. ZV

Odpověď odborníka:

Nikoliv, v této fázi cyklu se popsaným opomenutím účinnost antikoncepce nenaruší.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
Články: Křečové žíly v těhotenství je třeba více sledovat
V těhotenství přispívá ke...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Články: Co všechno vás čeká po operaci křečových žil
Chystáte-li se vyřešit...
Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Články: Punkce odhalí příčinu vzniku„vody v koleni“
Oteklý bolestivý kloub...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: