Antikoncepce

Začala sem brát antikoncepci poprvé od prvního dne menstruace. O víkendu jsem ji brala tak v 10 ráno a o pracovních dnech přibližně v 7 ráno. 4 den jsem zapomněla a vzala si prášek až ve 4 odpoledne. 1-2 poté jsem měla nechráněný styk. Je zde nějaké riziko?

Odpověď odborníka:

Nemělo by být riziko otěhotnění, spíše se může stát, že uprostřed cyklu budete mírně špinit. Rozmezí 7 a 10 h není tak významné, odpoledne už je pozdě. Pokud berete antikoncepci již déle jak dva měsíce, tak ovulace probíhá omezeně a omyl jeden den není významný. S pozdravem Dr. Janoušková

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
I s astmatem můžete sportovat
Články: I s astmatem můžete sportovat
Astmatický záchvat může být...
Sledujte růst dítěte pečlivě
Články: Sledujte růst dítěte pečlivě
Dívat se, jak dítě roste a...
Plný nos jemně vyčistí sůl
Články: Plný nos jemně vyčistí sůl
Ucpaný nos je nepříjemná...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Články: Užíváte warfarin? Pozor na to, co jíte!
Pacientů léčených...
Předoperační vyšetření
Články: Předoperační vyšetření
Předoperační vyšetření je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x