Antikoncepce

Dobrý den, chci se jen ujistit ohledně antikoncepce. Užívám antikoncepci Sidreta. V pondělí jsem doužívala platko a nastala 7denní pauza pro menstruaci, kterou většinou dostávám až v sobotu. V pátek jsem měla nechráněný pohl.styk se svým přítelem, ale v sobotu jsem menstruaci normálně dostala. Od úterka jsem opět začala antikoncepci užívat, ale zapomněla jsem si vzít 3.tabletku z platka. Všimla jsem si toho až další den, kdy jsem si měla užít 4.tabletku, a proto jsem si tu předešlou ani nevzala. S přítelem jsme teď vůbec pohl.styk neměli, ale od včerejška mám žaludeční problémy a je mi spát ě od žaludku. Co sním tak jdu hned na záchod. Ale tím, že jsem už menstruaci měla a pohl.styk jsem poté neměla, tak těhotná být nemůžu ne? Popř.jak to bude spolehlivé dále s užíváním antikoncepce? Nebude snížená účinnost? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Gravidita není příliš pravděpodobná po dobu 10 dní použijte ještě kondom a pokud by nepřišla menses v termínu udělejte si gravitest Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: