Antikoncepce

Beru uz dva měsíce antikoncepci vše probíhalo naprosto v pořádku ale ted ten druhy měsíc ,když jsem dobrala 21 pilulek a udělala 7 dni pauzu tak jsem mela dostat menstruaci ale mela jsem zpoždění 4 dny a pak ,když jsem ji dostala tak dva dny byla normální a pak jsem jen spinila ... Možná to není vážné ale budu rada ,když mi odpovite děkuji..

Odpověď odborníka:

Kateřino,
než se cyklus s novou antikoncepcí ustálí, většinou to několik měsíců trvá, někteří gynekologové říkají 3 měsíce, jiní třeba i 6 měsíců. Lidský organismus není stroj, takže od něj nemůžete čekat, že bude pracovat naprosto přesně, podle naprogramovatelného plánu. U pravidelnosti menstruačního cyklu to platí dvojnásob, stejně tak ve vašem věku, kdy se Váš organismus stále ještě vyvíjí a roste. Menstruace může být všech 7 dní, ale taky třeba jenom 2 dny a zbytek špinění, možností a variant je spousta a všechny jsou normální.
Buďte v klidu, hlavně se tím nestresujte a uvidíte, že vše se postupně ustálí.

S přáním hezkého dne, dr. Křehnáč

MUDr. Vít Křehnáč
MUDr. Vít Křehnáč

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: JACH-TA s.r.o., Řež

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: