Antikoncepce

Beru antikoncepci Verezana na 3mesice. Nedavno sem ji vynechvala kvuli dobrani 1platicka a 3den pauzy se mi dostala menstruace i se vsim co k tomu patří(bolest břicha, nafouknuty podbrisek,citlivé bradavky),dal sem ji jiz uz neměla. Je to v pořádku při brani uz necely rok této antikoncepce Verezany? Nyní beru po dodrzeni pauzy další 2platicko Verezany. Je to v pořádku ze sem tak jiz postupovala? Děkuji za odpověď. Izabel H.

Odpověď odborníka:

Izabelo, ne zcela jasně jste popsala problém, který Vás zajímá, proto se jenom velice obtížně k tomu vyjádřují. Dle mého názoru jste asi postupovala správně, i když nyní již je to stejně pasé. K dalšímu užívání antikoncepce se přesně řiďte informací uvedenou v příbalovém letáku, která zní:
Pilulku polkněte celou, a pokud je to potřeba, zapijte ji malým množstvím tekutiny.
Pilulku užijte každý den přibližně ve stejnou dobu během 21 následujících dnů. Sledujte směr šipek na blistru.
První pilulka vyjmutá z blistru je označena dnem v týdnu, kdy jste začala pilulky užívat (např. „Po“ pro pondělí).
Další pilulky se užívají ve směru šipek na blistru, dokud nevyužíváte všechny tablety.
Během následujících 7 dnů pak pilulky neužívejte. Během těchto 7 dní bez užívání tablet se obvykle 2. až 4. den dostaví krvácení (krvácení z vysazení).
Užívání z dalšího balení začněte 8. den, a to i tehdy, pokud krvácení ještě nepřestalo. Znamená to, že budete načínat nové balení vždy ve stejný den v týdnu. Také to znamená, že krvácení z vysazení bude začínat každý měsíc ve stejný den v týdnu.
Antikoncepční ochrana trvá rovněž během 7 denního intervalu bez užívání tablet.
S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: