Antikoncepce

Rada bych znala Vas nazor na muj problem.v srpnu jsem po pul roce vysadila antikoncepci,lindinete,jelikoz jsem ztratila chut na sex a pribrala zhruba 6 kg,mam jiz dve deti a drive bylo vse ok.nevim jestli to s vysazenim antikoncepce muze souviset,ale zhruba druhym mesicem trpim pravidelnym prujmem,chidim se vyprazdnovat i v noci,mam krece a zaludek a streva mi temwr po cely den "vydavaji" hlasite "zvuky...prujem je bez stolice a spise svetle jnedy...do toho ale obcas tak jednou tydne silne jednodenni max,dvoudenni kvaginalni krvaceni,ale opravdu silne,nekdy trva trena jen pul fne,nekdy dva dny.prujem cca 6krat denne,po ranu treba 3krat,pak nacecer a v noci nebo casne rano.nemam teploty,ani nevidim vajove zmeny.muzete mi prosim Vas rict svuj nazor na muj problem? Predem velice dekuji.

Odpověď odborníka:

Martino, nelze vyloučit, že nárůst váhy a zejména gynekologické obtíže, nepravidelné krvácení mimo cyklus, můžou mít souvislost s vysazením antikoncepce, je ale určitě nutno vyhledat Vašeho gynekologa a vyloučit jinou příčinu tohoto krvácení, zejména gynekologické malignity. Co se týče průjmu, také to může mít vztah s vysazením ATC a následnými hormonálními změnami, v tomto případě by. ale mělo po vysazení v průběhu několika týdnu dojít k normalizaci stavu, pokud ne, je nutno vyhledat Vašeho praktického lékaře a dovyšetřit příčinu průjmu, kterou může být jak infekční tak neinfekční příčiny. S pozdravem, MUDr. Veronika Horáková

MUDr. Veronika Horáková
MUDr. Veronika Horáková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Klinika pracovního lékařství a cestovní medicíny FNKV

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: