Antikoncepce

Dobrý den, potřebovala bych poradit ohledně hormonální antikoncepce, protože nevím jestli mě momentálně chrání před otěhotněním. Po dobrání jednoho platíčka mi totiž nezbyla poslední tabletka, tudíž pauza mezi cykli začala o den dříve. Po pauze jsem měla začít brát další platýčko, ale první pilulku sem si vzala až další den společně s druhou. To znamená, že před vynechanou pauzou jsem pilulku neužila vůbec a po pauze jsem první užila s jedno denním zpožděním, pauza byla tedy dlouhá 9 dní.... Jsem tedy teď chráněna a můžu se vůbec nějak ujistit??? děkuji za odpověď Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Katko! Ve stávajícím cyklu bych ochranu před otěhotněním považoval za sníženou. Doporučuji použít doplňkovou metodu, např. kondom nebo spermicid. V dalším cyklu - tedy pokud budete tabletky brát řádně a pravidelně - budete opět chráněna plně. Zkuste na ty pilule více myslet, spojte jejich užití třeba s nějakým denním rituálem, třeba ranním čištěním zubů a ve dnech, kdy pilulky nemáte užijte místo nich nějaké jiné, třeba vitamín nebo kapsle s rybím tukem nebo něco podobného. Abyste si pěstovala ten zvyk, experimetny jako ten, co popisujete, rozhodně nemohu doporučit.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: