Antikoncepce

Dobrý den. Prosím o radu. Před měsícem jsem si hned po měsíčkách zapoměla vzít tři prášky a celkově celý měsíc se mi dařilo občas na prášky zapomínat. Před 14ti dny jsem byla u své gynekoložky na preventivní prohlídce a ta řekla, že jsem vpořádku, neřekla jsem jí, že jsem prášky zapoměla užít, protože mi to připadalo zbytečné a myslela jsem, že by poznala, kdyby něco. Jenže týden na to jsem měla dostat měsíčky a dostala, ale jen velmi slabé, vlastně skoro vůbec. A to se mi nikdy nestalo, celé roky je mám spíše silnější a že bych je takhle skoro nedostala to ne. Necítím na sobě žádné příznaky třeba toho, že bych byla těhotná, jen mě trochu pobolívá břicho. Udělala jsem si test a byl negativní. Tak nevím jestli mám být vklidu, když vyšel test negativní a jestli by to paní doktorka poznala!? Nebyla jsem nemocná, ani vystavená stresu. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

1) Pokud se tablety berou nepravidelně, může dojít k hormonální nerovnováze a menstruace se může stát nepravidelnou, nebo zcela na určitou dobu vynechat. 2) Test bych doporučovala ještě za 2 týdny zopakovat. 3) Pokud vám lékařka dělala jen běžné vyšetření bez ultrazvuku či vyšetření krve, tak těhotenství v takto raném stadiu poznat nemůže. 4) Vzhledem k tomu pobolívání břicha se ale domnívám, že spíše půjde o ty rozhozené hormonální hladiny. 5) Nezačínejte užívat žádnou další antikoncepci do doby, než normálně odmenstruujete.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: